reklama 
Kváskové vafle 10.10.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 204

Už jste v kuchyni někdy zkoušeli pracovat s kvasem? Je to tak trochu alchymie. Kynutá těsta z něj jsou ale pro tělo daleko stravitelnější a prospěšnější než ta z droždí. A kde ke kvasu přijít? Můžete si ho doma vypěstovat sami z žitné mouky a vody anebo zabrouzdejte na kváskové mapě! V obou případech vám pomůže internet.

Čokodort s pomerančovým krémem 7.9.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 668

Dortík s krémem, který není plný cukru a másla a i tak vytvoří velkou parádu na nejedné oslavě. A pokud si chcete trochu usnadnit práci, pomerančový krém klidně vynechte. Dortík vás určitě zaujme i bez něj.

Citrusové a jiné ovocné krémy 17.8.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 309

Možná, že jste už někdy slyšeli pojem lemon curd. A v tomhle případě nejde o nic jiného než jeho varianty. Tyhle ovocné krémy jsou něco, co vydrží v lednici ve vzduchotěsné nádobě, např. zavařovačce, klidně i dva týdny. Tedy pokud vydržíte ho nezužitkovat dříve... A věřte, že to není žádný problém.

reklama 
reklama 
Pečené broskve s jogurtem a kokosovými chipsy 6.8.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 444

Na koláčích a buchtách čerstvě vytažených z trouby mě vždycky nejvíc láká horké ovoce. Když je ještě teplé, je šťavnaté a pak se šťáva z něj většinou vsákne do těsta. Tak už to pak po vychladnutí skoro není ono. Ba ne. Je to spíš něco docela jiného.

Lehký celozrnný mrkváč 13.7.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 871

Lehký je ne snad proto, že by byl hotový raz dva, ale spíš proto, že ani po větším kousku nebo dvou nebudete mít dost. Jako jeden z mála neobsahuje oříšky, takže se nemusíte bát se o něj podělit i s oříškovým alergikem. A pokud by vám tam přece jen nějaké to křupnutí chybělo, klidně si ho naservírujte navrch.

Trhané hovězí 29.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 600

Každý mlsáme trochu jinak a já vím, že spousta lidí si spíš než zákusek, dá radši kus masa. Léto je v plném proudu a k němu neodmyslitelně patří grilovačky! A když ne ty, tak alespoň večerní posezení, kdy se nemálo z nás, po sluncem vyhřátém dni, ráda zchladí třeba trochou piva a obklopí se přáteli.

Jednoduchý ovesný koláč s tvarohem 23.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 5755

Nejsem jediná, kdo má tu a tam chuť na něco sladkého, ale zásoby doma sotva nasvědčují tomu, že by se z nich dalo něco upéct. A to je nepopiratelný fakt. Jenže tohle zdání může občas klamat a i tak se dá vykouzlit něco dobrého, navíc zdravého a úplně jednoduchého... ideálního do letních, sluncem prohřátých dnů.

Křehké sladko-slané arašídové sušenky 15.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 162

Sušenky vždy nemusí být jen úplně nezdravé a plné másla a cukru. Sice mají trochu jinou strukturu a jsou opravdu křehké, ale rozhodně jich stačí pár, abyste cítili uspokojení po chuti na sladké. I když tady to „sladké“ spíš do úvozovek a špetku soli na to. :)

Bounty brownies 8.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 254

Čokoláda. Spoustu čokolády, co v zimě zahřeje (hlavně u srdíčka) a kokos, co v létě zchladí nejednoho mrzouta. Sečteno podtrženo, Bounty brownies přijde vhod kdykoli! A dala bych ruku do ohně za to, že vám moc dlouho místo v lednici zabírat nebude... :)

Makovo-kokosová bábovka 2.6.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 481

Bábovky jsou něco, co na český stůl zkrátka patří. Už jen pohled na ni vás přiměje na chvíli zpomalit a zavzpomínat na ty od našich babiček. A nejlíp, když na ni u babičky vyhrabete nějakou krásnou starou kameninovou formu.

Kokosovo-citronový vegan cheesecake 25.5.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 234

Není od věci občas zkusit něco jiného. A tenhle cheesecake rozhodně jiný je. Nevyžaduje pečení, takže bude stačit jen pár minut na přípravu a nějaký čas na odpočinek. Vsadím se, že vás mile překvapí. Takže pokud se nebojíte experimentovat, nasaďte zástěru a pusťte se do práce!

Perníková granola 18.5.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 296

Rychlá snídaně se občas hodí. Hlavně, když někam pospícháte. Granola je super s jogurtem, do mléka nebo jen tak na mlsání. Ta domácí funguje jako skvělý zdroj energie i zdravých tuků, dochutíte si ji přesně tak, jak vám vyhovuje a přesně víte, co v ní je. Tak si jí udělejte trochu do zásoby, kdybyste ráno pospíchali anebo jen tu a tam nevěděli, po čem sáhnout ke svačině.

Čokoládové cupcaky s banánovým krémem 4.5.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 336

Čokoláda a banány. Tahle kombinace funguje vždycky skvěle! A kdyby se vám nechtělo se pouštět do zdobení, rozhodně je zkuste alespoň samotné. Hotové jsou raz dva a budete mít, co dělat, abyste těsto na ně nespořádali už před pečením.

Kokosový makovec 27.4.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 532

Tenhle koláček s vrstvou tvarohu navrchu je přesně to, co nejen na jaře oceníte. Je lehký a dokonale doplní víkendovou odpolední kávu. A pokud se vám nechce dělat krém, zaručeně vás bude bavit samotný makovec třeba jen politý hořkou čokoládou. Je hned hotový a potěšíte s ním nejednoho vegana i ty s nesnášenlivostí lepku.

Kynutá špaldová babka 20.4.2019  •  Mlsáme se ZU_UM  • 
čtenost 269

Kynuté těsto chce svůj čas. Na přípravu i na odpočinek. Nám ale spořádat tuhle motanici, trvalo skoro stejně, jako ji upéct. Vždycky chodíme nenápadně kolem stolu a z ještě teplé mlsně odlupujeme vrstvy místo toho, abychom počkali, až se bude dát krájet. A co vy? Jak se s ní poperete?

reklama